Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

УСЛОВИЯ, НА КОИТО ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ КУРБАНЪТ


Курбанът представлява животно, отговарящо на определени специфики според Шариата, което се коли в името на Аллах с намерение за ибадет.
Курбанът може да бъде само от рода на овцата, козата и говедото. Може да бъде мъжко или женско.
Курбанът от рода на овцата и козата е необходимо да е навършило една година или ако е на 7,8 месеца, да изглежда колкото на една година.
Овцата и козата могат да бъдат курбан за един човек. Ако е от рода на говедата (крава, камила, бивол), може да .бъде курбан за седем човека (до седем), като месото се разпределя по равно.
Животното, което е сляпо с едното или двете очи, на което повечето зъби липсват, на което ушите са отрязани, на което единият или двата рога са счупени из основи, на което по-голямата част от ушите или опашката липсва, на което върховете на ненките са откъснати, което е куцо или слабо до такава степен, че само не може да отиде до мястото за заколение, не може да бъде курбан.
Ако животното по рождение е без рога или малко от рогата са счупени, може да бъде курбан.
Ако някой от недостатъците се породят след закупуването или определянето на животното за курбан, тогава има две положения.
Богатият закупува друго животно.
Бедният въпреки недостатъците може да го използва за курбан.
Източник: https://hajjwarda.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма