Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Месец поддръжка Рамадан

Месец поддръжка Рамадан, освен останалото представлява и голяма мощност за онези, които искат да намалят теглото и да отстранят различни сърдечни заболявания, особено холестерол и високо кръвно налягане.
Все пак, има някои навици, на които трябва да се обърне внимание в Рамазан, за да можем да постигнем този ефект на пост и защита на организма от различни заболявания.
Някои от тези навици са:
1. Питейна вода по време на сехур и преди да се съмне, защото мнозина смятат, че т
ова ще го предпази организма от жажда през деня.
Въпреки това, пиенето на големи количества вода за сехур им задава по-голяма работа на бъбреците да отделят цялата тази вода, което всъщност увеличава жаждата.
Затова се препоръчва консумацията на плодове, богати на вода, като дини, пъпеши и ябълки, защото те правят водата да се изхвърля постепенно от организма по време на гладуване.

2. Пиенето студена вода непосредствено след прекратяването на поста, тъй като това намалява кръвообращението спрямо стомаха и червата, което представлява огромен стрес за дегестивниот система и причинява спазми.
Поради това, диетолози съветват по време на ифтарење да се пие топла вода, т.е. стайна температура или да се пие мляко с фурми, а дори след ифтар може да се пие студена вода за облекчаване на жаждата.

3. Хранене пържена храна за ифтар, защото тя представлява опасност за стомаха, предизвиква дегестивни проблеми, подуване на корема и причинява киселини след ифтар.
 Поради това трябва да се избягва такъв вид храна по време на ифтар.
4. Хранене сладки веднага след ифтар, защото това води до натрупване на мазнини в организма и увеличаване на теглото и холестерола, затова, ако искате да ядете сладко, това ще бъде след теравиа намаз и то в малки количества, а най-добре би било това да правите максимум веднъж до два пъти седмично.

5. Недостатъчно консумация плодове.
 Плодовете се счита за отличен източник на витамини и минерали, който на организма му трябват в рамазан, а помагат и в борбата срещу дебелење и намаляване на телесното тегло.

6. Солта и подправки са наши силни врагове, тъй като консумацията на солени и пикантни храни помага в отделянето на вода от организма, което причинява жажда през деня и неправилна работа на сърцето.
Shaykh "Umer Nabeel Sunbal calling for Fajr Salaah
Shaykh Sa'ud Bukhaari calling "Ishaa Athaan
Източник: https://ramazanramadankareem.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма