Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Мюсюлманките са по-чести жертви на ислямофобски атаки, отколкото мъжете-мюсюлмани, сочи изследване


Проучването показва също, че по-често атакувани са мюсюлманките, носещи никаб, отколкото в друго облекло. 
Автор: Haroon Siddique
Източникhttp://www.theguardian.com/
Според направено проучване, мюсюлманките са по-чести жертви на ислямофобски атаки, отколкото мъжете-мюсюлмани, особено тези, носещи никаб или други дрехи, асоциирани с тяхната религия.
Може би Сме Мразени, доклад върху въздействието на ислямофобските атаки, написан от Д-р Chris Allen, преподавател по социална политика в Университета в Бирмингам, ще бъде представен в сряда в Камарата на Общините. С него се възнамерява да се погледне над статистическите данни и за първи път да се даде гластност на жените, жертви на ислямофобия.
Една от жените, споменати в доклада, е Рахел, 28 годишна, е била прегазена от мъж, когото преди това била помолила да премести автомобила си, затворил колата й от излизане от гаража на дома й. Преди да я атакува, той казал: "Ще те спукам, мюсюлманке!”
В друг случай четири разлагащи се свински глави, са хвърлени пред дома на Шарифа, 33 годишна мюсюлманка, която разказа как многократно е малтретирана от група младежи, наричащи я "нинджа" и набутвали фойерверки в пощенската кутия на дома й. 
"Страхувах се да изляза на улицата или дори в двора на собствения си дом", споделила на Allen. "Постоянно мислех за самозащита, какво знам и как да защитя децата и себе си. Почваш да правиш връзка мяжду някои неща, или да виждаш други, като анти-мюсюлмански, а това понякога може да не е вярно. Например някои хора ти изглеждат по начин, който може и нищо да не значи". 
Allen интервюира за преживяванията им 20 жени на възраст между 15 и 52. Една е наричана "Госпожа Осама бин Ладен", казвано й е "да си ходи в Афганистан", Друга, прибирайки се към дома си, след като е взела децата си от училище, е преследвана от жена с количка, която я заплюла в лицето и я попитала защо е толкова грозна - затова ли покрива лицето си? 
Fiyaz Mughal от Faith Matters (Въпроси на вярата), поръчители на доклада, казва: "За първи път във връзка с анти-Мюсюлманските предразсъдъци, се дава глас на жените-Мюсюлманки. Хората казват: "Какви са цифрите? Разбираме какво се случва, но трябва да се знае действителното въздействие върху хората."
Tell Mama (Кажи на мама), горещата линия за записване на Ислямофобски престъпления и инциденти, включително и онлайн заплахи и обиди установи, че при 58% от всички проверени инциденти между Април 2012 и Април 2013, са били срещу жени, а в 80% от тези случаи жените са носили хиджаб, никаб или други, свързвани с Исляма дрехи.
Според Allen, някои жени разказват, че често им се случва да се поставя под въпрос тяхната принадлежност към Британия, като една от тях дори е поискала от съпруга си да мигрират в друга държава.
Той казва, че в отказа да се приеме сериозно Ислямофобията, има сериозен риск да се изобличи т.нар. "сблъсък на цивилизациите", споменаван от ислямисти и крайно десни.
“Така подхранвате на анти-ислямистите, които казват: "Без значение колко опитвате и колко се трудите, никога няма да принадлежите на това общество, те ви мразят", а това налива масло в огъня, 
Имената на пострадалите са променени.







Източник: https://islambulgaria.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма