Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Броените дни на месец Рамазан – месецът на говеенето, отново се изнизаха неусетно


Броените дни на месец Рамазан – месецът на говеенето, отново се изнизаха неусетно. Много хора вече са готови да отбележат приключването на този Свещен месец с един от най-светлите мюсюлмански празници – Рамазан Байрам. Отново изпращаме един месец, който бе изпълнен с изобилие и милост. Месец, който подтиква хората към извършване на много повече богослужения и добрини и който изпълва сърцата с вълн...ение. Отминавайки, всеки месец Рамазан оставя у нас сладкото нетърпение за срещата със следващото свещено изживяване – празника Рамазан Байрам. През месец Рамазан ръцете, устата и цялото ни тяло бяха посветени на Всевишния. Но наградата за това не закъснява никак, тя ни се дарява в самия край на този бързо отминаващ Свещен месец. Байрамът е дар, който ни се предоставя още на този свят. Празникът е време и за радост, ден на щастие и блаженство. Всички го очакват с нетърпение. Посреща се с обич, защото прави сърцата ни по-чисти, а делата ни – по-благородни. Повява като лек ветрец и премахва монотонността на делниците ни. Щастието се раздава на всеки повярвал в вълшебната атмосфера на празника. Празникът Рамазан байрам е посветен на приключването на постите по време на Свещения месец Рамазан. След отминаването на този велик месец настъпилият Байрам ни обгръща като дъга с разноцветни благодати и ни дарява с безкрайно щастие. Байрамът е ден, изпълнен със спокойствие и радост, който всички изживяваме заедно. На него всички се обръщаме с усмивка към другите.
Източник: https://ramazanramadankareem.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма