Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Свещеният Рамазан трябва да ни научи на духовна дисциплина


Дисциплина е френска дума, значението на която се свързва с предписания и забрани, които трябва да се спазват за поддържане на реда; умствено, етично и духовно възпитание и „дух за порядък”, за да може да бъде човек уравновесена личност. Дисциплиниран човек е този, който живее в рамките на определени правила и принципи, който е чувствите...лен по отношение на организираността и реда.

Всъщност животът на вярващия винаги трябва да протича в хармония. Той предварително трябва да знае кога какво трябва да върши, с какво да се занимава и какви дела да върши и да действа съгласно тези норми. Извън намерението му за планиране на задачите, които ще свърши по-напред, и за работа съобразно дадена програма той не трябва да храни мисли като следната: „А сега какво да правя?” Той на всяка цена предварително трябва да планира задълженията си към Всевишния, към останалите хора, личните си ангажименти, както и кое ще извърши по-напред; да дава пример за порядъчност и организираност с всичките си действия. Всъщност богослуженията са много важен крайъгълен камък за организирането на задълженията и за разпределението на времето и вярващият човек в повечето случаи регулира делата си според календара на богослуженията. Той разпределя деня си на определени времеви отрязъци с мисълта: „След обедната молитва; преди вечерната молитва...” и се старае да не прекарва празен миг.

Хората, които знаят цената на времето и гледат на живота като на много важна благодат, която трябва да се оцени, поставят под контрол всичко - от храненето до лягането и ставането; не отлагат и не оставят нито един свой проблем в хаотично състояние. Те знаят, че както хората, така и институциите са най-продуктивни тогава, когато са организирани.

Ето, налагайки решителност към желаните от душата храна-вода-сън, месец Рамазан учи как да се въведе дисциплина в живота, като изброените нужди се задоволяват в рамките на нужното и с чувство на възхвала и благодарност. Учи ни постоянно да следваме правилния път, като се приютяваме в атмосферата на сърцето и духа срещу страстите на душата, както и като даваме свобода на съвестта и укрепим волята
Източник: https://ramazanramadankareem.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма