Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Нещата, които помагат Рамазанът да бъде началото на истинска промяна в живота ти

Нещата, които помагат Рамазанът да бъде началото на истинска промяна в живота ти:,Рамазан – шансът за промяна,Каква е промяната и какво ще ни помогне да се променим?,Условия за промяната:,Твърдо решение Продължителност Промяна,Кои са истинските начини, които правят Рамазан месеца на промяната?,Рамазанът е началото на промяната… В него се случва първата битка в Ислям, която промени историята, извиси общността н Мухаммед (с.а.с.) и от последни ги направи първи, защото общността... е обичана от Аллах. Тази битка е при Бедр и е в 17 ден от Рамазана. Всевишният Аллах казва:“Аллах вече ви помогна при Бедр, когато бяхте слаби. И бойте се от Аллах, за да сте признателни.” (Али Имран 123),Чуй словата на Али (р.а.), който описва страхопочитанието като казва:,Месец Рамазан е началото на промяната… и за онзи, който пренебрегва намаза си.,Енес (р.а.) казва:“Пратеникът на Аллах (с.а.с.) разговяваше преди да се кланя, с няколко пресни фурми (рутаб), а ако нямаше тогава на други фурми (темр), а ако нямаше тогава с няколко глътки вода.” (Ебу Дауд),Рамазан е шанс за промяна и за онзи, които иска да усъвършенства характера си.,Рамазан = Шанс. = Прекрасен сезон. = Най-голямото световно състезание, в което участва целия мюсюлмански свят. За това състезание ни е известил Великият Владетел в Свещения Коран, като казва: “Надпреварвайте се към опрощението на вашия Господар, и Дженнета широк колкото небесата и земята.”Най-голямата награда в това световно състезание е Дженнет.,Това състезание си има условия:
Източник: https://ramazanramadankareem.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма