Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Обилие от мъдрости е вложено в говеенето през благословения Рамадан


Обилие от мъдрости е вложено в говеенето през благословения Рамадан
, що се отнася до факта, че през него е низпослан Свещеният Коран и че той е бил най-важното време за низпославането му. 
След низпославането на Свещения Коран през благословения месец Рамадан би трябвало човек да се отърси от низките потребности на душата, да отхвърли дребните дела и нищожните подробности, като се подготви да приеме добре и по подобаващ начин това небесно Слово чрез връщане към времето на неговото низпославане през този месец и чрез превъплъщаване в ангелските духовни състояния - отказа от храна и вода; чрез четенето на Свещения Коран така, сякаш знаменията му току-що се низпослават; чрез слушането му с чувство на пълно смирение; чрез вникването във вложеното в него Божие Слово за постигане на духовна извисеност, сякаш човек го чува директно от   Най-достойния Пророк, Аллах да го благослови и с мир да го дари, или дори напряга слух, сякаш го чува от Джибрил, мир нему, или направо от Безсмъртния събеседник, всеславен и всевишен е Той, а после предава известието на Свещения Коран и го чете на други хора, като разяснява някоя от мъдростите на низпославането му.
През благословения Рамадан ислямският свят се превръща сякаш в джамия, и каква велика джамия е тя!
Във всеки от нейните ъгли и дори край всяка от колоните u са струпани милиони мюсюлмани, които са наизустили целия Свещен Коран и сега четат това небесно Послание, за да го чуят обитателите на земята. 
Те прекрасно изявяват убедителността на кораничното знамение:
"Рамадан е месецът, през който бе низпослан Коранът..."
Така те потвърждават, че този месец е наистина времето на Корана. 
Някои от останалите членове на тази най-велика общност ги слушат внимателно, с пълно смирение и благоговение, а други сами четат знаменията.
Колко противно и колко жалко е някой да се измъкне от този свещен храм с внушителната му атмосфера, воден от лакомията си за храна и вода, сякаш куче, изплезило език, готов да последва капризите на повеляващата зло душа!
И как подобен човек става обект на отвращение за всички събрани в джамията хора!
Така в същата степен целият ислямски свят презира онези, които за разлика от говеещите през благословения месец Рамадан не се подлагат на лишения.
Избрани части от;
"Послания за месец Рамадан, за пестеливостта и за благодарността


Източник: https://ramazanramadankareem.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма