Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Разговяването с фурми



Разговяването с фурми, поради особено полезното им въздействие върху ума, паметта, съсредоточаването и успокояването на нервите, се счита за допълващо на ползите от говеенето, изразени в активирането на тялото и ума и пречистването от токсините.
Тяхното консумиране с вода, съгласно пророческото напътствие, води до чувстването на относително насищане и утоляване на жаждата, което пък помага на човека за отслужването на вечерната молитва, бивайки изпълнен с признателност към Аллах, активен и здрав.
После, след отслужване на молитвата, той се връща към трапезата, когато вече е в състояние на полунасищане, и това му дава възможност да консумира храна само в препоръчания обем, а именно една трета от обема на стомаха.
По тази причина той остава активен за отслужване на допълнителната нощна молитва (теравих-намаз) по най-добрия начин, възприема айетите на Аллах от гласовете на смирените имàми и се изпълва с вяра и богобоязън, кожата му настръхва, а сълзите му се леят от умиление, желание и боязън.
И всичко това повишава неговото старание и усилва неговата решимост за след Рамазан да продължи да съблюдава отслужването на допълнителни нощни молитви, понеже те са най-добрите молитви след предписаната молитва.
Източник: https://ramazanramadankareem.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма