Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

„Каква е мъдроста от това да не е споменато наказание в шериата за жена, която се разголва или даже за мъже, които си показват „аурата” /аврета/ пред хората? Имайки предвид, че няма съмнение, че тези действия са забранени”.


„Каква е мъдроста от това да не е споменато наказание в шериата за жена, която се разголва или даже за мъже, които си показват „аурата” /аврета/ пред хората?
Имайки предвид, че няма съмнение, че тези действия са забранени”.
Отговор:
„Славата е само за Аллах, поздравите и селяма са за Пратеника Саллеллаху алейхи уе селлем, за семейството му и сподвижниците му.
Пратеника Саллеллаху алейхи
уе селлем споменява различни наказания за голите жени.
Споменава се, че голите жени ще бъдат от най-сурово наказваните хора на Съдния ден и споменава се, че те са прокълнати.
В достоверния сборник на Муслим от хадис на Абу Хурейра Радияллаху анху се предава, че е казал:
 „Каза Пратеника Саллеллаху алейхи уе селлем:
 „Две групи хора не ги виждам:
Народ които ще имат камшици като опашките на кравите, с които ще бият хората и жени разголени леко облечени, учещи (другите жени като тях на фесад) и отклоняващи се от (подчинението към Аллах) а
(другото тълкуване на   е носещи кърпи и косата им е насъбрана на кок)
като гърбицата на камилата.
И тези жени няма да влезнат в Дженнета и няма да усетят полъха му, а полъха му се усеща от разстоянието от еди колко си”.
Ахмед предава в книгата си „Муснед”, Бухари в книгата си „Едеб ел-Муфрад” от Пратеника Саллеллаху алейхи уе селлем, че е казал:
 „Три групи не питай за тях:
 Човек, който се е отделил от джемаата и се е противопоставил на своя водач /имам/ и е умрял като грешник то не питай за него.
Робиня или роб които са избягали от господаря им.
И жена на която мъжът й се е изгубил, но й е оставил достатъчно средства, с които да живее, а тя след неговото изгубване се е разголила.
И за три групи не питай:
Човек, на който Аллах му е премахнал дрехите, а наистина горната му дреха е високомерие, а долната величие, човек, който се съмнява в повелите на Аллах и човек, който е загубил надежда за милостта на Аллах”.
Албани казва, че хадиса е достоверен.
Имам Ахмед предава, че Абдуллах ибни Амр Радияллаху анхума казва:
„Чух Пратеника Саллеллаху алейхи уе селлем да казва:
 „В края на уммета ми ще има мъже, които ще се качват на превозни средства приличащи на кервани и ще слизат пред вратите на джамиите, а жените им ще са разголени, върху главите си ще имат като гърбицата на камилите. Проклинайте ги, наистина те са прокълнати.
Ако след вас има други поколения от различните общности то вашите жени ще са им слугини на тях така както предишните поколения са слуги на вашите жени”.
Предават го също и Ибни Хиббан, Табарани и Хаким. Ибни Хиббан, Хаким и Албани казват, че хадиса е достоверен.



 ,

Казва Пратеника на Аллах Саллеллаху алейхи уе селлем: „Най-добрите от жените ви са тези, които са многодетни, обичащи, многодетни, благоприятни и състрадателни когато се боят от Аллах, а най-лошите от жените ви са разголените и разкрепостените.
Те са двуличнички, няма да влезнат в Дженнета от тях освен колкото червенокрак гарван”.
„червенокрак гарван” е метафора за това че малко жени ще влязат в Дженнета защото гарваните от този вид са изключителна рядкост.
Предава го Бейхаки, а Албани казва, че е достоверен в сболника си „Ел-Джамиа


About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма