Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Любимият плод на Пророка(с.а.с.) предпазва от рак и вируси


Било е проведено изследване с група доброволци в продължение на един месец, на които заедно с обичайната им храна са били давани и по 100 грама фурми от сортовете „маджхул” и „халави”, растящи предимно в Йордания. 
В резултат на изследването се оказало, че редовното ядене на тези плодове способства за намаляване нивото на лошия холестирол в кръвта, а от своя страна това би довело до намаляване на вуроятността от развиването на сърдечно съдови заболявания, в частност атеросклерозата. 
Освен това яденето на фурми способства за намаляване на нивото на рН в кръвта и забавя процесите на стареене на клетките. 
Според пресмятанията на учените 10 фурми на ден са достатъчни за обезпечаване на дневната нужда на човек от магнезий, мед, сяра, половината от необходимото количество желязо и една четвърт от необходимия калции.
По този начин, научните данни са потвърдили отдавна известните лечебни качества на фурмите. 
Плодът на финиковата палма (фурмата) дава на човек сила, издържливост, увеличава продължителността на живота, усилва мъжката полова потентност. 
Те укрепват сърцето, бъбреците, черния дроб, способстват за развитието на полезни бактерии в стомашно-мревния тракт, поддържат киселинния баланс на организма и учавстват в кръвообразуването, способстват за развитието на мозъчните нервни краища, усилват на способността на организма да противодейства на различните инфекции, в това число и на вирусите. 
Влакнестата структура на плода намалява риска от ракови заболявания.
Фурмите се препоръчват и при бременни кърмещи жени, тъй като в резултат на научните изследвания се е изяснило, че в тях има особени стимулатори, които укрепват мускулите на стените на матката в последните месеци на бременноста, благодарение на което родовия процес протича по-леко и съкращават процеса на послеродовота кръвотечение. 
Освен това фурмите обогатяват майчиното мляко с витамини, които са особено полезни за здравето на бебето. Като допълнение на това може да се каже, че фурмите помагат на жените да преодоляват по-лесно депресивните състояния по време на бременноста.
 Трябва да не се забравя, че фурмите и водата са традиционната първа храна за мюсюлманите по времето на ифтара по времето на поста през месец Рамазан. 
Това е в пълно съответствие с казаното от Пророка (с.а.с.) – „Нека този, който разговява да започне с фурма. Наистина те са Божия благодат. Ако нямате фурми – то започнете с вода. Наистина тя е чиста и очистваща”. 

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма