Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Ще бъде ли възнаграден човек, който редовно чете Куран, но не разбира неговото значение?


Всевишния Аллах казва: Това е Книга, която низпослахме на теб [о, Мухаммад] ­ благословена, за да размишляват над нейните знамения и за да се поучават разумните хора...“ (Сад,29)
Човек ще бъде възнаграден за това,че чете Куран, независимо дали го разбира или не, но вярващият, който е длъжен да постъпва в съответствие с него, не е редно да го чете без да го осмисля. Ако например един човек иска да изучава медицина и чете книги на такава тематика, той не може да извлече полза от тези книги, докато не ги разбере и не му ги обяснят.Всъщност той много ще се старае да ги разбере, за да може да използва тези познания. Затова е много важно да се разбере книгата на Аллах, която лекува болестите на сърцата и информира и напътва човечеството. Тогава как би могъл човек да не го разбира и да не размишлява върху него? Сподвижниците (Радиаллаху анхум) не преминавали към следващите 10 айета, ако не са разбрали и привели в действие предишните.
Да, човек ще бъде възнаграден за това, че чете Курана, дори и да не го разбира, но той е длъжен усърдно да се старае да го разбира и да го изучава от доверени учени, а ако няма такава възможност, тогава да се обърне към книгите по тафсир на велики учени като ибн Джариир, ибн Кесир и др.
И Аллах знае най-добре!
Източник: https://islambulgaria.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма