Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Чудесата на Корана

Коранът (араб. ез.: "често четеното") обобщава всички писмени откровения на Бог (Аллах), които Той предал на части на пророка Мохаммед чрез Ангела Габриел в продължение на 23 години.
За разлика от светите писания на другите религии, Коранът се е запазил чист от промени и добавки - сравнения с исторически находки доказват това.
Аллах сам е Пазител на тази Книга, както се казва в Корана, сура 15, аят 9:

"Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим."

Коранът е едно самостоятелно чудо и качествата му ще учудват хората по всяко време и епоха.
Тази рубрика ще се опита да представи само една частица от качествата на Корана.

В Корана няма нито едно изказване, което би се противопоставило на сигуните открития в наше време.
Той описва голяма част от факти, които са открити едва сега, както и които в момента се изследват.

Свещеният Коран, низпослан преди повече от четиринайсет века, споменава факти, които едва напоследък са открити или доказани от учените.
Това дава безспорни доказателства, че Свещеният Коран е истинното слово, изпратено от Аллах и че негов автор не е нито Мухаммед саллеллаху алейхи ва саллам, нито някое друго човешко същество.

Преди 14 века Аллах изпратил на хората Корана, който е едно напътствие за тях.
 Той призовал хората да следват тази книга - да се придържат към законите и, за да се спасят.
 До настъпването на Съдния ден Коранът ще е последната Божия книга, която ще е единственият пътеводител за хората. Коранът е написан на един обикновен и лесно разбираем език, така че всяко поколение, което живяло от времето, в което бил изпратен Корана до днес, да може да го разбере. Съвършенството на литературната реч, несравнимите качества на литературния му стил и превъзхождащата му мъдрост са същевременно обаче несъмнено доказателства, че той е Божието слово.

Коранът има чудесни свойства, притежава дивни качества, математически чудеса, които доказват, че той е едно директно откровение от Аллах.
 Към тези спадат научни открития, които ние правим с технологиите на 20-ти век, те обаче са били споменати още преди 1400 години в корана и в изказите на пророка Мохаммед (с.а.с.).

Коранът естествено не е научна книга, но той съдържа много от научните познания, които са изразени в кратък и прецизен стил. Когато коранът бил низспослан, тези открития не били познати на хората и това наново доказва че Коранът наистина е Божие слово.


--- Предговор на комитета по наука в Корана и суната

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма