Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Аллах.

"Възхвалата, възхваляването, издигането до най-висока почит е право единствено на Аллах.
Той, именно Аллах, е Създателят на видимото и невидимото, на всичко живо и неживо, на знайното и непознатото.
 Той е Създателят на всичко от нищото.
 Той е притежателят на тази мощ и воля, с които е вдъхнал живот от нищото на всичко, лека-полека ги е възпитал, отгледал, и е направил така, че да достигнат зрялостта си.
Той, Аллах, е Рахман и безмерно милостив!
 Всичко, което е създадено от Него, пак от Него поравно е дарено с всички необходими качества, за да се запази и продължи родът и видовете му.
Дарявайки ги с тези особености, Той не е подходил по различен начин към умния и неразумния, към вярващия и невярващия, към трудолюбивия и мързеливия, не е ощетил никого, а се е отнесъл еднакво към всички.
Всичко съществуващо, без да полага усилия за това, е в състояние да живее и да продължи рода си благодарение на Него.
Той, Аллах е Рахим.
Той е отредил съответното място за човека, дарил го е с разум и воля сред другите същества и в зависимост от труда, усилията, вярата и съвестта му е съотнесъл благата в ахирета.
Той, Аллах, е притежател на силата и властта да възнагради в ахирета онези, които в земния си живот следват пътя на доброто, и да даде възмездие за стореното лошо.
Той ще отсъди в ахирета живота ни и полагащото ни се в зависимост от стореното на този свят.
Той е Този, който е в състояние да опрости греховете на сгрешилите спрямо Него.
Ето, Аллах е такъв.

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма