Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

На първа инстанция - осъдителни присъди за 13-та в Пазарджик

http://vbox7.com/play:993379560c

Смятах да събера повечето вестникарски материали по темата с вчерашното последно дело в Пазарджик. После се изобщо се зачудих какъв и каква компетентност има съдът във въпросния град, спомняйки си опита за дело срещу мен и още 3-ма човека преди7 години и как ми идеше да се смея на онова, което са писали в обвинителните актове и след това в съображенията за едно или друго...
Тук е почти същото, макар че този път вкараха хората в съда и ги осъдиха - независимо какво ще стане с тях след това - т.е. независимо дали на следващи инстанции ще потвърдят присъдите. Случващото се е факт и не е недоразумение. В тон с всичко наоколо, като излязло от сапунена опера, плод на ума на някой сбъркан режисьор - явно всичко хора сме такива и така сме режисирали земния си живот - така и края на това абсурдно дело.
Щеше ми се да дефинират какво е това радикален Ислям например. Или дори какво е салафитска идеология. Хайде - недемократичен - обратно на демократичен, лесно е. Но каква е презумпцията, та решиха, че е подсъдно да не искаш демокрация?! 

Това е изпитание, но не само за тези 13 именити човека - познати не само на мюсюлманите в България.
Изпитание е за всички нас, за мюсюлманите и немюсюлманите. 
Излишно е да казвам, че прочетох някои мнения под статии - до едно заплашителни срещу мюсюлманите, показваши незнание, гняв, слабост, глупост и пр.
Нито едно мнение, което да изразява разбиране към нещо различно - при все, че съдят имамите за религиозна нетърпимост- като че ли Исляма някой го търпи! ДА, търпят го малцина немюсюлмани, но другите го търпят само от страх и защото така се налага, не защото искат.

Аллах да помага на всички!

Няма да публикувам отделни материали или линкове към тях - ЕТО ЛИНК КЪМ всичко в електронните медии от вчера по въпроса с последното дело в Пазарджик. Източник: https://islambulgaria.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма