Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Чудото с животните

Чудото с животните


Един овчар от рода Аслама пасял веднъж овцете си в пустинята на Ду Халайфа, когато един вълк плячкосал една от овцете му. Овчарят подгонил вълка и го замерил с камъни и така успял да спаси овцата си от разкъсване. Вълкът обаче проговорил и го попитал, дали не го е страх от Бог, за да му отнема по този начин "дневната дажба хляб". Овчарят съвсем се объркал: Говорещ вълк?

Вълкът обаче въобще не се впечатлил и казал: “Какво те учудва в един говорещ вълк, след като ти си пасеш тук безгрижно овцете, докато пратеника на Аллах учи хората в близкия град на това което е скрито и което ще се случи в бъдеще.”

Човекът веднага подкарал овцете си към Медина; в къщата на Айюб разказал случилото се на пророка и той отговорил: "Това са чудесата, които се случват преди настъпването на часа (съдния ден)."

Разказват се обаче и малки "анекдоти", като например, че веднъж един орел откраднал обувката на пророка, за да го спаси от отровната змия, която се била скрила там. Или, че една камила, която трябвало да бъде заколена се измъкнала на косъм, защото избягала и потърсила убежище при пратеника на Аллах, като положила глава в скута му.

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма