Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

От деня на съществуването си насам човешкият род е намерил истинското спокойствие в топлата атмосфера на религията и е бил щастлив само благодарение на религията.

От деня на съществуването си насам човешкият род е намерил истинското спокойствие в топлата атмосфера на религията и е бил щастлив само благодарение на религията. Както не е възможно да се говори за висок морал там където религията липсва, така е много трудно да става дума и за щастие. Защото източникът на морала и добродетелта е съвестта. А единственото средство, способно да властва над съвестта, е религията, която е връзката с Всевишния.

* * *

Религията е най-напредничавото и най-благодатното училище, отворено в името на добрите нрави. Учениците на това велико училище са всички хора. Всеки човек, който постъпи в това училище, благодарение на него рано или късно постига спокойствие, сигурност и вяра. А онези, които остават отвън, с течение на времето губят всичко, включително и същността си.

* * *

Религията е сборник с божествени принципи, който насочва хората към добротворство чрез тяхната свободна воля. Материалното и духовното развитие на човека, следователно и основите, които ще подготвят пълното му земно и отвъдно щастие, винаги е възможно да се открият в принципите на религията.

* * *

Религията е наименование на опознаването и потвърждаването на единството на Аллах; постигане на душевна чистота, вървейки по Неговия път; регулиране на отношенията с хората в светлината на Неговите повели и в Негово име; дори чувстване на задълбочен интерес и обич към цялото битие в Негово име.

* * *

Хората, които не приемат религията, с времето започват да се отнасят с неуважение към възвишени понятия като чест, родина, народ.

* * *

Безнравствеността е зифт, който струи от извора на неверието; а всички видове безредия и анархии са плодове на неприветливите олеандри в долините на неверието.

* * *

Някои невярващи, посветили живота си на противопоставянето срещу религията, не трябваше ли поне да покажат с няколко примера за какво служи неверието?

* * *

Религията и истинската наука са като двете лица на една истина. Религията разхожда човека по правите пътища и го води към цели, които ще го направят щастлив.
А наука, чиято цел и намерение са ясни, осветява като факел нейния хоризонт по тези пътища и в рамките на съответната област.

* * *

Всички красиви цветя растат в парковете и градините на религията.
 Ето нейните принципи и чистите й плодове, каквито са пратениците, святите и блажените личности.
 Невярващите хора, колкото и да се преструват, че не забелязват тези плодове няма да им стигнат силите да ги заличат нито от страниците на книгите, нито от сърцата на хората.

* * *

Сред хората пророците са като планините.
Както планините гарантират стабилността на земята и пречистването на въздуха по земното кълбо, така и пророците са гарант за сигурността на хората.
 Затова на места пророците и планините са цитирани едновременно.
Да, достопочтеният Нух (Ной) и планината Джуди, достопочтеният Муса (Мойсей) и планината Тур (Синайската планина), достопочтения Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, и планината Хира, са знаци, които отварят тайната завеса на тази загадка.

* * *

Религията се основава на здравия разум, на здравия смисъл и на науката.
И от тази гледна точка не е възможно да се критикува нито един неин проблем.
 Онези, които се преструват, че не я познават, или имат нарушена идейна система, или разбирането им за наука е погрешно, или разсъдъкът им е недостатъчен.

* * *

Религията е благодатен извор, който съдържа принципите на истинската цивилизация.
Благодарение на нея човек се извисява в света на душата и чувствата, умът му стига световете извън материята и той получава разяснение, чрез което пие до насита от истинския извор на всички благодеяния, красоти и добродетели.

* * *

Ако се търси добродетелност, тя трябва да се търси в религията.
 Наличието на добродетелност у невярващия и липсата на добродетелност у истински набожния човек са рядко срещани явления.

* * *

Благодарение на религията човек осъзнава смисъла на човечността и се различава от останалите живи същества.
За невярващия, човекът няма разлика от останалите животни.

* * *

Религията е пътят на Всевишния, а неверието е пътят на сатаната.
 Затова борбата между религията и неверието ще продължи чак до края на света, както е продължила от времето на Адам, мир нему, до съвремието ни.

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма