Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Чудеса свързани с храната и водата

Чудеса свързани с храната и водата


Най-голямата група от предадени чудеса е тази, която съобщава за необикновеното увеличаване на храна и вода:

* Жената на Джабир ибн Абдуллах пратила веднъж мъжа си да покани тайно пророка да сподели с тях малкото, което имат на трапезата. Поканата му била отправена тихо, но пророкът веднага я предал радостно на останалите. Домакините се учудили, когато Мухаммед пристигнал с толкова много хора, които напълнили къщата и двора. Жената натякнала на мъжа си, че не я е послушал, но тогава пророкът вече беше казал една молитва (дуа) за малкото храна, която след това раздал и за тяхно учудване дори останало нещо от храната, след като всички се били заситили.

Нещо подобно се случило и при един военен поход: Той накарал хората да съберат останалите им провизии и ги раздал наново. И така накрая имало все още за ядене. (виж. пр. от Байхаки)

* Една група от сподвижниците на пророка дошла при Ум Мабад в пустинята и се опитали да купят от нея месо и фурми, но тя не притежавала нищо. Когато пророкът посочил единствената и овца и попитал "Дава ли мляко?", тя отговорила: "Много е слаба." - "Разрешаваш ли ми да я издоя?" - "Ако имаше мляко в нея щях вече да съм я издоила."

Тогава пророкът погалил с рака бидето на овцата и казал една молитва. Млякото потекло обилно, така че всички пили от него и дори напълнили една кана. Когато Абу Мабад се върнал с останалия добитък се учудил като видял млякото. Жена му му разказала за благословения мъж, които ги посетил.

Джабир ибн Абдуллах съобщава: "При Худейбия ни достигна голяма жажда. Плачейки потърсихме закрила от пратеника на Аллах; пред него стоеше един съд с вода. Той потопи пръста си в нея и водата потече между пръстите му, така че стигна за всички ни."

* Може да се каже, че в споменатите примери молитвата на пророка е тази, която оказва ефект; така е и в следния случаи: Един мъж отишъл при Мухаммед по време на петъчната проповед и го помолил: "О пратенико на Аллах, добитъкът измря, безпомощни сме, моли се на Аллах да ни спаси."

Тогава пророкът вдигнал ръцете си за молитва и помолил Аллах за вода; валяло без прекъсване, докато същият този мъж отново дошъл след една седмица и помолил Мухаммед да накара дъжда да спре.

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма