Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Забранен секс

Въпрос до ОnIslam, свързан с аналния секс. 
Отговора е даден въз основа на проучвания на Ислямски Шариа текстове:

Всемогъщия Аллах казва в Корана (превод на значението): 
...И стойте далеч от жените в [период на] месечно кръвотечение, и не ги доближавайте, докато не се очистят! А щом се очистят, обладавайте ги, откъдето Аллах ви е повелил! Наистина Аллах обича каещите се и обича пречистващите се. (“... стойте далеч” ­ това предписание не бива да се схваща буквално, а само като избягване на полов контакт с жените в месечен цикъл). Вашите жени са като нива за вас. И отивайте при нивата си, когато и както пожелаете, и подготвяйте се отнапред, и се бойте от Аллах, и знайте, че ще Го срещнете [в Отвъдното]!
(Aл-Бакара: 223)
В горната ая, думата Харс (преведено като нива) показва, че единствено вагиналния секс е позволен, защото е на мястото, където жената забременява и се раждат децата. Семенната течност, попаднала в утробата, е сравнена със семената, посадени в земята, за да дадат потомство. 
Абсолютно всички Ислямски прависти са съгласни, че аналния секс е харам (забранен), основавайки се на хадиса на Пророка, салАллаху алейхи уа саллам: "Не правете анален секс с жените си" (Предаден от Ахмад, Ат-Тирмизи, ан-Ниса'и, ибн Маджа)
Хузайма ибн Табит, Аллах да е доволен от него, също предава, че Пратеникът на АЛлах (салАллаху алейхи уа саллам) е казал: "Аллах не се свени да ви казва истината: "Не превете анален секс със съпругите си." (Предаден от Ахмад, 5/213)
От Ибн Аббас, Аллах да е доволен от него: "Пратеникът на АЛлах (салАллаху алейхи уа саллам) е казал: "Аллах няма да погледне мъж, правил анален секс със съпругата си." (Предаден от Ибн Аби Шайбан, 3/529, ат-Тирмиди го е класифицирал като автентичен хадис, 1165)
Също така се предава, че Пророкът (салАллаху алейхи уа саллам) е причислил този акт към содомията, нарекъл го е "малката содомия". (Предаден от Ахмад и ан-Ниса'и)
Въпреки това, позволено е галенето в аналната област, но без да се допуска сношение там. Предава се, че 'Умар ибн ал-Хатаб, АЛлах да е доволен от него, дошъл един ден при Пророка и казал: "О, Пратенико на АЛлах, съсипан съм!" "Но какво се случи?", попитал Пророкът. 'Умар отговорил: "Снощи обърнах жена си", имайки предвид, че имал вагинално сношение с нея гърбом. Пророкът, салАллаху алейхи уа саллам, не отговорил, докато не била низпослана горната ая. После казал на 'Умар: "[Прави любов с жена си] гърбом или фронтално, но изключи ануса и сношението по време на менструация." (Предадено от Ахмад и ат-Тирмиди)
Ако някой извърши анален секс със съпругата си, той прави голям грях, за който се изисква огромно покаяние. Човек трябва да съжалява и да се чувства съкрушен, ако е извършил подобен грях! Всемогъщия Аллах е унощожил цяла нация за вършенето на подобни актове.
Но няма доказателства за това, че жената трябва да се чувства разведена. Въпреки това учените твърдят, че ако мъжът прави и/ или настоява да прави анален секс със съпругата си, тя има право да поиска развод, защото е подтиквана да върши грях, а и целта на брака не включва подобно изискване. 
Съпругата трябва да се противопоставя и да отказва искане на съпруга си на такъв вид секс. Трябва да му напомня за Аллах, за наказанието за такова действие и за онези, престъпващи Неговите граници. 

А Aллaх Всемогъщия знае най-добре.


Източник: https://islambulgaria.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма