Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Чудото на рождението му

Чудото на рождението му


Още преди раждането на пророка е имало знаци предвещаващи неговата поява.

Не само, че е предизвестен от предшествениците си с името Ахмeд, а и годината в която е роден е годината на Слонът, през която Аллах по един необикновен начин предпазил свещенния Си дом в Мекка от унищожение чрез войските на абесинския крал Абраха. Този крал получил властта над Йемен след персийските крале и направил храм, за които напразно се надявал да се превърне в цел за поклоненията на арабите. Когато това не се получило, решил да премахне "конкуренцията" от пътя си и подготвил армията и слоновете си за война; Това се казва в сура 105 в Корана:

"1. Не видя ли [о, Мухаммад] как постъпи твоят Господ с владетелите на слона? 2. Не превърна ли Той коварството им в заблуда? 3. И изпрати срещу тях ята от птици, 4. които ги замеряха с камъни от печена глина. 5. И ги стори да приличат на проядени листа."

Ибн Са`д казва в книгата си "Kitab at-Tabaqat al-Kabir", че една “чужда” жена, предполага се може би сестрата на Варака Ибн Науфал, се предложила на Абдуллах ибн Абд ал-Мутталиб, когато той бил на път за вкъщи. Той отхвърлил предложението й и отишъл вместо това при жена си; имал полов контакт с нея, след което тя забременяла с момче. Когато по-късно Абдуллах ибн Абд ал-Мутталиб отново срещнал “чуждата” жена и я пожелал, тя отказала, тъй като "Светлината била изчезнала от лицето му." Тя се надявала тази светлина да се прехвърли върху нея чрез съединяването на телата им.

Когато няколко месеца по-късно Абдуллах ибн Абд ал-Мутталиб пътувал с една каравана за Медина да посети близки на майка си, се удавил и умрял. В скръбта по починалия й съпруг и в мъката по неродения живот в утробата й младата вдовица Амина имала една нощ в полусън видение. Един небесен пратеник и се явил с думите: "Ти си бременна с владетеля на този народ; При раждането му кажи: Давам го под закрилата на Единствения и го наричам Мухаммед."

След това бременността на Амина протекла леко и приятно; тя не изпитвала умората, която чувстват жени в нейното положение, дори раждането протекло необичайно. По време на раждането присъствали 4 небесни същества, детето било родено без нечистотите на майчината утроба, с вече откъсната пъпна връв и обрязано. "Родих го чист както се раждат агнетата, без всякаква нечистотия." – разказвала тя по-късно.

Момчето се подпряло уж на пода, за да издигне главата си към небето; ал-Бусири пояснява това по следния начин: "С вдигната глава - това обръща внимание на пълното владеене; поглед отправен нагоре - това говори за висшето му призвание." (Хамзия I, 34)

Евреите в Медина видяли през онази нощ една светла звезда на небето, огънят на "Магус" изгаснал и една ясна светлина осветила дворците на Сирия. Съдебната зала в палата на персийския крал се срутила и реката Тигрис излязла от коритото си, но ясновидците му не могли да му дадат никакъва информация за тези загадъчни събития.

"Нощта на великолепието" е най-висшата от всички нощи, заради откровението на Книгата. 

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма