Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Кратко наставление на шейх Албани

Шейха, Аллах да бъде милостив към него, веднъж четейки книгата на Аллах: “
„Нима хората смятат, че ще бъдат оставени да казват: “Повярвахме!”, без да бъдат изпитвани? Вече изпитахме онези преди тях. Аллах знае кои говорят истината и знае лъжците.” (Ал-’Aнkaбут 29: 2-3)

Казва: Ако наистина искме да се върнем към лоното на нашата религия, на първо място ние трябва да разбираме правилно нашата религия и да извършваме делата си в съответствие с нея. Всемогъщият Аллах казва:

“ И кажи: “Работете! Аллах вижда вашите дела и Неговият Пратеник, и вярващите. И ще бъдете върнати при Знаещия скритото и явното, и ще ви извести какво сте вършили. „ (Ат-Taубa 9: 105).

А сега нека видим, дали разбираме религията?
Отговор:  Не!
Правилни ли са нашите действия, които извършваме в съответствие с нея?
Отговор: Не!
Но когато става въпрос за недостатъците на мюсюлманските владетели, всички ние, със старание и кураж, казваме: „Защо не съдите по това, което Аллах дж.дж е ниэпослал?“
На хората които задават такива въпроси, отговорът е: Защо ние самите не съдим от това, което Аллах енизпослал. А нашите управници не са хора от външната страна, те идват от нас самите *. И ако е така, защо ние обвиняваме другите, и забравяме за себе си. Ако коригираме себе си, няма съмнение, че нашият Господ ще ни предостави неговата помощ. И това е Неговото обещание.
Всеки човек, независимо от това дали е учен, или обикновен мюсюлманин, или просто човек с визия, знае думите на Всемогъщия Бог:
„ О, вярващи, ако подкрепите [делото на] Аллах, и Той ще ви подкрепи, и ще утвърди стъпките ви. “(Мухамед 47: 7).
Всъщност, обещанието на Аллах е истинно, и той никога няма да го наруши. Всеки знае, че в рамките на помощта на Аллах Всемогъщият не означава, армията с която да атакува врага, а означава действията на раба да са съобраэени в съответствие с шериата,с който Бог е изпратил Своя Пророк (с.а.с). А сега нека видим дали извършваме делата си в съответствие с това?
“И кажи: “Работете! Аллах вижда вашите дела и Неговият Пратеник, и вярващите. И ще бъдете върнати при Знаещия скритото и явното, и ще ви извести какво сте вършили.” (Ат-Taубa 9: 105).
————————————————– ——
* Проблемът в ислямския свят не е в нечестивите владетели. Всемогъщият Аллах казва: "Така възлагаме едни на други угнетителите заради онова, което са придобили “ (ал-An’am 6: 129).
Kaтaдa казва: „Бог дава власт на хората в съответствие с техните дела! Управлявани от вярващ прави вярващи и Невярващ прави невярващи! „Вижте“ Tафсир Ибн Kaсир „2 / 346.
             Всемогъщият Бог казва: “Ако ви постигне добрина, тя ги огорчава, а ако ви сполети злина, ликуват за нея. Но ако сте търпеливи и богобоязливи, не ще ви навреди лукавството им с нищо. Аллах обгръща техните дела. “ (Али „Imran 3: 120).
Шейх ‘Абдур-Рахман ас-Са’ди казва: “ Всемогъщият Аллах е повелил на вярващите си раби за търпението и благочестието. Ако те спазват това изискване, невярващите им врагове няма да им причинят никаква вреда, защото Аллаховото знание е всеобхватно и нищо не може да остане скрито,както и делата и помислите им. Аллах с.т е обещал, че мюсюлманите, ако се страхуват от него, никой не може да им навреди и те не трябва да имат съмнение в тези обещания. “ Вижте “Тафсир ас-Са’ди” 249.
Поради това мюсюлманите трябва да търсят истинските причини за лечение на проблемите. Източника на злото, както казва преди това Шейх Ал-Aлбани, е в самите нас, а също и Аллах с.т казва: “Каквато и добрина да те достигне, тя е от Аллах, а каквато и злина да те сполети, тя е от самия теб. Пратеник те изпратихме при хората. Достатъчен е Аллах за свидетел. „(Ал Жените 4: 79).
Имамите ас-Судди, Хасан ал-Басри, Ибн Джурайдж, Ибн Зайд казали за думите: “ тя е от самия теб „, т.е. от вашите грехове. Също така Kaтадa каэва: „Наказанието е твое, сине на Адам, греха е твой!“ Вижте „Taфсир Ибн Kaсир“ 1 / 517.
Шейхул-Ислам Ибн Таймия е казал: „Ако мюсюлманите са слаби, и техните врагове имат превъзходство над тях, то причината е в техните грехове.“ Вижте “Джауабу-ссахих” 6/450.


Ислямска библиотека
Източник: https://islambulgaria.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма