Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

10 полезни съвети за това, как да бъдеш добър съпруг

1. Подбирайте облеклото си според вкуса на съпругата си, бъдете чисти и използвайте приятен парфюм.
Точно както съпругът иска жена му да изглежда хубаво заради него, така и тя би искала мъжът й да се старае в облеклото си заради нея самата. Помнете, че Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) винаги е започвал с мисвак (почиствал зъбите си). След като се прибирал у дома, използвал винаги най-приятните парфюми.
2. Използвайте мили имена, когато се обръщате към съпругата си.
Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) е използвал галени имена за своите съпруги, такива каквито те най-много харесвали. Наричайте жена си с най-любимите й имена и избягвайте такива, които могат да наранят чувствата й.
3. Не се отнасяйте с нея като с муха.
Ние никога не обръщаме внимание на мухите в ежедневието си, освен когато започнат да ни досаждат. По същия начин съпругата може цял ден да се труди, без да бъде забелязана от съпруга си, до момента, в който направи нещо, с което да го раздразни. Не се отнасяйте с нея по такъв начин. Забелязвайте всичко добро, което тя върши, и концентрирайте вниманието си върху доброто.
4. Ако жена ви сгреши нещо, опитайте се да замълчите и не коментирайте.
Това е една от тактиките на Пророка Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем), предприемана в случаите, когато той забелязвал нещо неуместно, сторено от съпругата му. Това е техника, която малко мюсюлмани са усвоили.
5. Бъдете със засмяно лице към съпругата си, когато я видите, и често я прегръщайте.
Засмяното лице е благотворителност и съпругите ви са част от Мюсюлманската общност, на която тя се полага. Представете си какъв би бил животът ви с нея, ако ви вижда винаги засмени. Припомнете си тези хадиси, които разказват как Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) дарявал с целувка съпругата си преди да тръгне за молитва, дори в дните, когато говеел.
6. Благодарете й за това, което прави за вас.
След това и благодарете отново! Вземете за пример вечерята. Тя приготвя храната, почиства къщата и върши куп други дейности вкъщи. Понякога единственото признание, което получава за това, е от рода на: "Супата беше доста безсолна." Не позволявайте това да й се случва! Благодарете й!
7. Помолете я да напише последните 10 неща, с които сте я направили щастлива.
След това се опитайте да ги повторите. Понякога е трудно да разберем какво точно доставя удоволствие на съпругата ни. Няма нужда да гадаете, просто я попитайте и след това се опитайте да повторите щастливите моменти в живота ви.
8. Не омаловажавайте желанията й. Бъдете утеха и морална подкрепа за нея.
Понякога мъжете подценяват молбите на съпругите си. Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) ни е дал пример със случката, в която Сафия (Аллах да е доволен от нея) се разплакала, защото, по нейните думи, той й дал да язди бавна камила. Пророкът (салляллаху алейхи уе селлем) изтрил сълзите й, успокоил я и й довел камилата, която тя харесвала.
9. Проявявайте чувство за хумор с нея и се забавлявайте заедно.
Известно ни е как Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) се надбягвал с жена си Айша (Аллах да е доволен от нея) в пустинята. Спомнете си кога е бил последният път, когато сте се веселили така с жена си.
10. Никога не забравяйте думите на Пратеника на Аллах (салляллаху алейхи уе селлем):
"Най-добрите сред вас са тези, които се отнасят най-добре към семействата си, а и аз съм най-добрият сред вас към моето семейство."
Опитайте се да бъдете най-добрите!
Източник: https://wardahasan203.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма