Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Интимният живот в брака

В днешно време, непристойните и безсрамни постъпки са навсякъде около нас, причина за което до голяма степен са медиите. Това състояние, оказва лошо влияние върху отделните индивиди в семействата, особено върху мъжете и много семейства претърпяват сериозни, последици. Разводите, неразбирателствата, изневерите вече са доста разпространени, а това сериозно вреди на институцията "семейство".
Известно е, че бракът се крепи на многобройни компромиси. Той е олицетворение на любовта и нуждата, която двама души изпитват един към друг. Възможно е обаче един от съпрузите да не изпитва същите сексуални нужди като другия. При една зряла и здрава връзка съпругът иди съпругата се опитва по най-добрия и адекватен начин да отговори на интимните желания на човека до себе си.
Естествено, за секса са нужни двама. Понякога обаче се случва така, че поради здравословни причини, неразположение или умора единият от партньорите не изпитва желание за полов контакт. Но в един щастлив и хармоничен брак съпрузите правят всичко възможно, да откликнат на желанията на половинката си. И така трябва да бъде.
Всички жени много добре знаят, че "спалнята" е най-силното им оръжие срещу мъжете. И това е така откакто свят светува. Най-големите нужди на мъжете, особено днес, са свързани със секса. Ето защо дори един отказ от страна на съпругата, му може да го съсипе.
Това, което значи прегръдка за една жена, то същото за един мъж е правенето на любов с жена си. Половото сношение успокоява мъжа. То му дава сигурност, а и чрез него ясно усеща любовта на жена си. Тъй като мъжете обикновено не изразяват чувствата си чрез емоции, те мислят, че показват любовта си чрез секс. Но ако мъжът разбере, че съпругата използва секса като средство за контрол над него, той ще се почувства наранен и унизен. Това може да породи комплекси у него и да започне да си мисли: "Ако бях истински мъж, жена ми щеше да ме желае". Освен това, ако жената използва секса като коз срещу мъжа си, това би могло да доведе до разпадане на връзките, които крепят семейството.
Наистина, в брака сексът е най-важното нещо за мъжа. Така трябва да бъде и за жената, за да бъде семейството здраво. Няма място за несъответствия в това отношение. Докато съпрузите взаимно задоволяват любовните си нужди, бракът им ще бъде щастлив. Сексът между съпрузите подхранва чувствата на "щастие и сигурност, което, от друга страна, може би е важно и за физическото здраве на индивида".
Лишението на съпруга от плътски удоволствия е нарушение на законите, които Всевишният е определил за семейните хора. Някои от съпрузите (обикновено жените) си намират различни оправдания, за да избегнат половия контакт с половинката си. Много често като оправдание се използват децата или възрастните, или пък умората, липсата на настроение или желание. След известно време обаче става ясно, че тези оправдания са неоснователни. И естествено, ако семейството се гради на такава нездрава се основа, в съвсем скоро време то ще започне да се разклаща. Съпрузите се отдалечават един от друг и след време е възможно да започнат да задоволяват сексуалните си нужди извън семейството, което да доведе до разпадането му.
Отново ще кажем, че сексът е средство, чрез което жената показва своята любов на мъжа си и това, че е щастлива с него. Отказът за сексуален контакт наранява гордостта и смачква самочувствието на мъжа.
Ниязи се оплаква точно от такова нещо:
"Не сме правили секс от две седмици. Жена ми постоянно ме отблъсква с оправданието, че я боли глава. Скоро ще полудея. Много мъже са в моето положение и някои от тях създават извънбрачни връзки. Аз съм религиозен човек и не бих могъл да направя такова нещо. Затова излизам да се разхождам. Така освобождавам енергията си. Ако жена ми се държеше по-топло към мен, бракът ни щеше да бъде още по-хубав. Освен това сега нямаше да съм на ръба на лудостта, а щяхме да си прекарваме чудесно заедно."
Направените проучвания са в подкрепа на Ниязи. Почти всички анкетирани мъже, който са заявили, че имат щастлив брак, са посочили, че имат прекрасни сексуални отношения със съпругите си.
Айше е жена, която няма проблеми със съпруга си. Тя е омъжена от 33 години и има щастлив и здрав брак:
"Не си спомням някога да съм отблъсквала съпруга си. Според мен, ако сексуалният ви живот не е добър, и бракът ви няма да е добър. Може да готвите много добре, да чистите, да работите, но ако не сте изпълнени с нежност и любов, не можете да направите щастлив човека до себе си и самата себе си."

Сексът е жизнено необходим
Човешкият организъм е създаден така, че да изпитва нужда от удоволствие. Понякога жената може да бъде задоволена, без да е изпитала оргазъм. Но при мъжете не е така и затова нуждата от задоволяване на плътските им желания е много по-голяма. Както за една жена са важни романтиката, общуването и разговорите с любимия човек, за да покаже чувствата си, така за мъжа е важен сексът, за да изрази своите чувства.

ЛЕКАРЯТ ВИ СЪВЕТВА...
Преди години в книгата си "Лекарят ви съветва,.." бях посветил една част на секса. Колегата ми Хекимоглу Исмаил бе поместил й следния въпрос:
"Въпрос: Аз съм женен мъж на 30 години, който обаче живее като ерген. Причината за това е жена ми. Какво да правя?"
"Отговор: В исляма при определени условия е разрешен бракът с 4 жени. Това е така, за да се избегнат такива случаи като вашият."
Разбира се, не трябва да се забравя, че сега има условие, което гласи, че брак може да се сключва само с една жена. За женения мъж е трудно да живее като ерген, ако съпругата му се разсърди и не му обръща внимание.
Нерелигиозните мъже задоволяват нуждите си на други места. Религиозният мъж обаче или изпада в депресия, или бие жена си, или се развежда. Много жени не осъзнават, че проблемите и неразбирателствата в семействата им идват от незадоволения сексуален живот на съпрузите им. Това е така, защото жената не изпитва желание за полов контакт, ако не е възбудена. Мъжете обаче периодично изпитват желание и то е толкова силно, че те дори са съгласни да дадат пари, за да го задоволят. Ето защо всяка умна и интелигентна жена задоволява сексуалните нужди на мъжа си. Така той не търси удоволствие навън и в семейството има разбирателство. Жената трябва да е наясно, че за мъжа сексът означава здраве, смелост и твърдост, и затова трябва да е търпелива. А месечното неразположение (хайз) на жената и гусюлът съществуват именно за да предпазват съпрузите от "преминаване на границите".
Искрено препоръчваме на съпрузите да не карат човека до себе си да живее като ерген, защото това не води до нищо добро.

СЛАДОСТРАСТИЕ КЪМ ЧУЖДА ЖЕНА
Мъжът лесно се впечатлява от сексапилни жени, които вижда на улицата или по телевизията. В такива случаи той трябва да насочва сексуалната си енергия към съпругата си. Така той се обвързва повече с нея и се чувства по-силен и успял. Тогава обаче съпругата ясно трябва да му покаже, че е щастлива от сексуалните контакти с него. За мъжа може да има много лоши последствия, ако бъде отхвърлен.
Не винаги жената има желание за сексуален контакт, но трябва да се старае да не прекалява. Ако не се чувства готова, когато съпругът й предложи, не е редно веднага да му отказва. По-добре би било да каже "Част от мен изпитва желание за любов, но чувствам, че ако изчакаме малко, ще изпитам по-голямо удоволствие". Така тя няма да нарани гордостта и чувствата му и той няма да се чувства отблъснат. Или пък съпругата може да каже: "В момента не съм настроена за любов, но защо не направим нещо друго?"
Ето защо Пейгамберът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) е казал така: "Ако жената се е качила на камила, и в същото време съпругът й изпита желание за интимност, тя трябва да слезе от животното и да откликне на желанието му." и "Ако у мъжа се пробуди желание, когато види някоя жена, той трябва да задоволи потребността си само и единствено със съпругата си. Защото жена му притежава всичко онова, което има и чуждата жена." За да бъде бракът здрав и щастлив, във всеки един момент съпрузите трябва да бъдат готови да задоволят сексуалното желание на партньора си.
Източник: https://wardahasan203.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма