Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Контролът на раждаемостта увеличава прелюбодеянията

Ако ползването на противозачатъчни средства беше нещо полезно за човечеството, нима Аллах Теаля, който е създал Вселената и хората не би го повелил?! Аллах Теаля обаче е заповядал женитбата по законосъобразен начин, а Пейгамбера (салляллаху алейхи уе селлем) със словото и поведението си е поощрявал брака, и паралелно с това са забранили прелюбодеянията и причините, водещи до тях. Например ислямът забранява на жените да учат или да работят съвместно с мъжете; да се смеят на висок глас в тяхно присъствие. Ислямът повелява жените да не излизат на улицата или на други обществени места освен при необходимост. Забранява се откриването или разголването на косата, ръцете, краката. Още повече че ходенето или излизането навън с къса пола без друго е забранено и се окачествява като харам (забранено). Дори след покриването на ръцете и косата със съответното облекло и наличието на дълга пола, ислямът е заповядал излизането навън да става след закриване на цялото тяло с дълго пардесю или друго подобаващо облекло. Ислямът забранява филмите и рекламите, в които жените играят нецензурни, неприемливи роли; също така и упражняването на професиите секретарка на мъже, певица, продавач, говорител. Ислямът е против всякакъв вид медии, които засягат морала и честта на обществото; отрича всякакъв вид дейност, която цели печалба на пари за сметка на женската чест и достойнство. Защото всичко, изброено дотук, са пътища и причини, които рано или късно довеждат до прелюбодеяние.

Тези пътища днес са отворени. Какво да направим при това положение?!
Прелюбодеянията ще се увеличават, жените и девойките ще бъдат използвани, ще забременяват, ще се увеличи броят на извънбрачните деца, прирастът на населението ще се покачи рязко. Щом е така, какво трябва да направим?! Някои са решили да приложат противозачатъчни средства в действие и са започнали с това.
Но ето, ние сме против такива закононесъобразни приложения. Защото всички, които нямат страх от Аллах Теаля и искат да се възползват от свободата на действие, която предоставят тези предпазни мерки, спокойно ще се сближат с жените и девойките под предлог приятелство. Мисълта, че не съществува опасност от забременяване, съвсем ще отвърже ръцете им и те, без никакви задръжки, ще гледат да изживеят колкото се може повече удоволствия. По този начин целомъдрието и честта на много жени и девойки ще бъде опорочено. Ето редовете от статия в един вестник, които ме ужасиха, когато ги прочетох и ме изпълниха с отврат:
"Към лекарите, който работят в държавните болници и не преглеждат болните (въпреки положената Хипократова клетва), които не са били на платен преглед в частните им кабинети, се включи един друг тип: 15 гимназистки от гимназията Б. Кемал Чаглар са подложени на сексуален тормоз от лекарите в държавна болница. Ученичките са изнасилени в болницата, където са дошли на лечение. Според твърденията д-р X. извършва абортите на забременелите след инцидента ученички. Нека сега да се обърнем и погледнем към Европа, която е в нас и тази, която е извън нас. Вместо да работим за възпрепятстване на високата раждаемост нека да потърсим начините за предотвратяване на прелюбодеянието, което е безчестие само по себе си. Нека да изкореним причините, предизвикващи и застрашаващи младите, и в крайна сметка довеждащи да проституция. Медиите, пресата, киното и театърът, се отнасят кощунствено към сакралните ценности на народа – религията, вярата, традициите и обичаите.
Ако по отношение на прелюбодействащите не бъдат взети мерки, строги и сериозни, както е в исляма, още много жени и девойки ще бъдат подложени на сексуален тормоз или изнасилвания.
На нас са ни известни само случаите, които са отразени в пресата, а броят на неотразените не е известен никому. Това ли е европеизиране, това ли се нарича прогресивност и цивилизованост?! За съжаление Европа и нейните последователи са чужди на исляма и не го познават. Подражателите на Европа у нас никога не са търсили истински и трайни начини за разрешаване на проблемите, а винаги са се залъгвали с нездрави, изкуствени и ненадеждни пътища, както например в случая със свободната употреба на противозачатъчни средства или аборта.
В стремежа си да запази реда и жизнеността на вярващите Аллах Теаля е отредил и определил като "харам" прелюбодеянието и всички начини и пътища, водещи до него. Заповядал е жестоко наказание за онзи, който извърши прелюбодеяние. Кой човек, ценящ честта си, би могъл да оправдае такава постъпка? Кой честен човек би могъл да твърди, че наказанието, отредено за това в Корана, е тежко? Хората, които държат на честта си, не могат да се възпрат и извършват убийства, когато установят прелюбодеяние от страна на свои близки, съпруга и т. н. Значи природата на човека е устроена така, че не може да понася безчестието. Свещеният Коран отрежда наказание, което се диктува и от самата човешка природа. Точно поради наличието на такова наказание в общностите и страните, където заповедите и забраните на Корана се съблюдават стриктно, прелюбодеяния не се извършват или техният брой е много незначителен. Сега е време да попитаме какви бихме искали да бъдем като народ – народ, прелюбодействащ масово, или целомъдрен народ?
Ако избирате да живеете с чест и достойнство, трябва да следвате Свещения Коран от началото до края. Наложително е да приемете всичките му повели и забрани и да заживеете с тях. Защото Коранът е книгата на Аллах Теаля! Няма друг път за почтен и честен живот извън Корана! Ние не познаваме такъв!
Източник: https://wardahasan203.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма