Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Половата свобода и влиянието й върху обществото

(Из книгата „Ислямът и половият живот)
Всички, които изследват историите на народите и обществата, ако разгледат причините за изпадането на тези общества в немощ и изоставането им, ако прегледат пораженията и слизането им от историческата сцена, ще видят, че те са породени от половата свобода и анархията в полов смисъл.
Когато вече категорично се знае, че даването на свобода на половия нагон в обществото е водило към сриването на отминалите общества, то последицата от подобна полова разюзданост на настоящото общество няма да се различава от тази на предишните общества.

ПОЛОВАТА АНАРХИЯ УНИЩОЖАВА ОБЩЕСТВЕНОТО БОГАТСТВО
Увеличаването на позора в обществото, пределното нарастваме на проституцията и злините, в същото време поражда мисълта у индивида за защита на разточителството, прахосничеството, напразното пилеене на средства. Това отвежда към неща, които могат да подготвят най-лошите последствия за хората. По такъв начин възможностите на народите и обществата се пропиляват напразно. Заедно със себе си те отнасят и развитието в земеделската и индустриалната област.
На много места по света само в един - единствен ден в името на половите страсти се жертват милиони имоти и богатства. Всеки, който отблизо или отдалеч има отношение с това, навлиза в този път. Впрочем като пример по тази тема ще е достатъчно да се покаже действителността на домогващите се към това. Хората винаги са известни за това, което се прави за половата анархия и нейната свобода. Ето един пример, който ще им помогне сами да си направят извод... Рано или късно краят на индивиди, които изпадат в подобни положения, няма да се различава от този на предците им.
Да хвърлим поглед върху страниците на книгата, носеща заглавие „Скритото признание", на Кевор Лукис, който извърши бракосъчетанието между гръцкия петролен крал Онасис и Жаклин Кенеди. Тук са засегнати този позор и срамотии. В действителност Жаклин не бе като другите жени. Сиреч тя не казваше като другите жени на мъжете си: „Дай ми пари, аз ще ходя на чаршията..." Напротив, тя беше сложила следното условие към член втори в брачното свидетелство: „Всеки месец по една заплата от порядъка на 270 долара." Както беше видно, тази заплата дава само за разноски за нови дрехи, обувки, чорапи, украшения и накити и разходи за фризьор. И още нещо, когато Жаклин Кенеди слизаше на пазара на Операта, докато не изхарчеше 50 000 (петдесет хиляди) долара, не си отиваше. Оттам се връщаше със закупено бельо, облекло, бижута и перуки.

ПОЛОВАТА АНАРХИЯ УНИЩОЖАВА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ
Половата анархия както погубва имота на обществото, в същото време погубва здравето на членовете на това обществото. Болести, нездравословен живот... Резултатът от всичко това е проваляне на общественото здраве...
Във връзка с това френският лекар Лирид казва: „Всяка година във Франция вследствие на венерически болести умират тридесет хиляди души."
В Америка всяка година между тридесет и четиридесет хиляди деца умират от венерически болести поради предаването на болестта по наследствен път.

ПОЛОВАТА СВОБОДА ПРЕМАХВА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ
Като резултат от половата свобода и анархия семействата се разрушават, единството и редът на обществото изчезват. Една след друга връзките се късат. И отношенията между роднини и близки се изличават. Както е известно, семейството е основата на обществото и е главният от неговите основни стълбове.
Семейството е гнездото, където човек намира спокойствие и устойчивост. Семейството е центърът, който регулира отношенията и спестяванията.
Единствено в семейството е възможно да се възпитават поколенията, да бъдат научавани на балансиран живот. То е мястото, където могат да бъдат продължени вродените удоволствия. То е единственото място, където не се пораждат отклонения и аморално поведение...
Когато хората стоят далеч от мисълта за женитба, когато по други пътища залагат да покрият половите си нужди, то тогава семействата постепенно се рушат. И така обществото се лишава от една от най-важните си основи. Днес, както се вижда в западните общества, възникването на това положение в различни форми и цветове означава, че вече е започнало разтърсването на обществото.

ПОЛОВИЯТ НАГОН ИЗ ОСНОВИ РУШИ МОРАЛА НА ЧОВЕКА
Разюзданият полов нагон, или призракът на половата свобода в обществото, в края на краищата означава падение на морала, изчезване на човешките стойности. И така започват да се пораждат животински страсти. Например егоизъм, себелюбие, меркантилност, непознаване на себе си, един безкраен непукизъм....
Ето всички тези признаци в западните страни са намерили своето категорично и явно проявление, след като в Европа и Америка са тръгнали разголването и свободията, тогава се е появило поколение, което не признава никакво ограничение и морал. Не признава никаква отговорност. И така във времето то се е стремило към живот, далеч от всякакви ограничения, закони и традиции.
Впрочем днес има милиони младежи и девойки, които следват живот далеч от всякаква отговорност. Преживяванията им са кражби, убийства на хора, употреба на наркотици и полов нагон. Живот като сянка, животински живот… даже и отвъд тези представи…

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Когато народите и обществата бъдат сполетени от подобни бедствия и болести, проституция, полова анархия, разюзданост, безнравственост, прекъсване на родствените връзки, когато изчезват причините за устойчивост и продължителност, то тогава те със собствените си ръце извършват своята екзекуция, дръпвайки въжето, стават палачи на самите себе си.
Човешката история с все сила огласява тази истина, която се подкрепя както от старата, така и от новата история. Рухването на империите, старите и новите причини за пораженията на силните армии са подкладени все от изброените факти. Това е така и при изчезването на държавите...
Френският писател Мороа в своята книга „Причините за загубата на Франция по време на Втората световна война" пише следното: „Една от най-важните причини за загубата на Франция и моралното погиване на френското общество не представлява нищо друго освен резултат на разпространена безнравственост между индивидите." Ето това се е случило, след като генерал Де Гол е предал юздите на властта. В края на приема даден от председателя на Парижката организация за сигурност, Де Гол казал следното: „Потули заради мен гнездата на злото в моя град /в моята столица./”
Може да се каже, че в действителност арабите до новия им исторически период в никоя своя ера не са срещнали паденията и злините, които срещат сега. Те са лице в лица с безсилие, слабост и позор… Всичко това е подкладено от незачитането на вяра и убеждение. Това, което ги е сполетявало, е вследствие на ерес, безбожие, на доминиращата мисъл за материалното в живота им. Крайностите, отклоненията, позора, намерили място в обществата им, са все поради тази причина.
Поради това Ислямът е давал изключително значение на защитата на човечеството от всякакъв вид позор, провал и злини. Ислямът е този, който е обезпечил укрепването на редиците на хората и им е дал надежда в собствените им сили в морално и духовно отношение. Ислямът им е осигурил освобождаването и пречистването им от всякакъв вид злини, заблуди и отклонения в личен и в обществен план. Ислямът е отдал голямо значение на тези усилия.
Ислямът категорично знае и разбира, че възмущението е един адрес. А позорът е причина за падение и унижение. А пък честта и достойнството се обезпечават само чрез покорност, чрез целомъдрие и чистота. Ако насочим погледа си към историята на Исляма, ще видим, че има много примери. Причина за разпадането на Персийската и Римската империя, за разрухата на тези цивилизовани страни са злините, които изброихме. Поради оценяване от мюсюлманите значението на нравствеността и живота им съобразно нея, може да се каже, че приблизително в рамките на четвърт век мюсюлманите са премахнали споменатите империи. Това е резултат от значението, което Ислямът дава както на индивидуалния, така и на обществения нрав... Защото Пророкът ни (салляллаху алейхи уе селлем) е формулирал тази точка по следния начин: „Аз съм изпратен единствено, за да внедря най-прекрасния нрав."
Източник: https://wardahasan203.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма