Всичко за Исляма Всичко за Исляма
pemben

Latest news

pemben
pemben
Loading ...

Немюсюлмани в Саудитска Арабия се стараят да изпълняват поста през Рамадан

Приемайки предизвикателството,
 те казаха, че Мюсюлманската практика
 насърчава проявата на търпение и етика.
Немюсюлмани, живеещи в мюсюлмански страни се стараят да изпълняват поста в Рамадан.
“За първи път в живота ми е и ако трябва да съм честен, изпитвам трудности, но се опитвам всичко да мине нормално,” казва за Arab News (понеделник, 30-ти юни) Chariz Serrot, която пости заедно с работодателя си в Саудитска Арабия.
“Трудно е, но винаги съм искала да се впусна в това духовно пътуване, гледайки на него като начин за постигане на духовна дисциплина, независимо, че не съм Мюсюлманка.”
Serrot е една от намюсюлманките в Саудитска Арабия, които са решили да спазват Рамаданския пост през тази година.
Приемайки предизвикателството, те казаха, че Мюсюлманската практика насърчава проявата на търпение и етика.
Друг немюсюлманин, спазващ Рамадан, Neil Grajo каза, че е научил ценни уроци, спазвайки Мюсюлманския пост заедно с колегите си.
Филипинецът Grajo смята, че поста помага на хората да странят от вредни навици, което ги води към по-добър начин на живот.
“Рамадан е добър за страна, като Филипините, където пушенето и алкохолът са толкова разпространени, че вредят на икономиката, но предимно на общественото здраве,” казва Grajo.
Позовавайки се на няколко престъпления в страната си, извършени поради липсата на морални рамки, Rayan Mania смята, че прекрасните ценности, на които свещения месец ни учи, са необходими за модерните общества.
Рамадан, най-святия месец от Ислямския календар, тази година се пада между неделя, 29-ти юни и 28-ми юли (бел.ред. - за някои държави е между 28-ми юни и 27-ми юли).
Всеки ден през Рамадан възрастните Мюсюлмани се въздържат от храна, напитки, пушене и секс в часовете между изгрев и залез.
Болните и пътниците са освободени от поста, който не трябва да носи рискове за здравето.
Поста има за цел да учи Мюсюлманите на търпение, самоконтрол и духовност, а времето на месеца се използва за доближаване до Всевишния, посредством извършване на много молитви, четене на Коран, извършване на редица добри дела.
Източник Оnislam.net
Източник: https://islambulgaria.blogspot.com

About the author

مدرستي الإماراتية Emirates Schools

Comments


call us

If you like the content of our blog, we hope to stay in constant contact ، Just enter your email to subscribe to the blog express mail to receive new blogs firstً new blog up-to-date ، You can also send a message by clicking the button next to ...

About the site

authorВсичко за Исляма" Арабската дума "Ислям" означава "постигане на мир чрез преклонение пред Аллах". Думата "мюсюлманин" произлиза от съществителното "Ислям" и означава "някой, който чрез преклонението си пред Аллах е достигнал до съвършен мир."

Learn more ←

Copyright © All Rights Reserved

Всичко за Исляма